Propuneri pentru programul ”Scoala altfel”

 Cateva idei ptr activitatile in aer liber :  

-Sa faca toti impreuna un proiect, ev. o harta a vecinatatii (dupa o plimbare prealabila in jurul scolii); sa confectioneze ei strazile, pacurile, cladirile etc asa cum le-au retinut , apoi ev. sa-si dea fiecare cu parerea ce ar schimba sau cum ar imbunatati ei vecinatatea

-Sa colectioneze ceva in timpul unei drumetii; de ex. pietre (care pot fi apoi sortate dupa forme, dimensiuni culori… apoi pictate etc)

-Sa stringa fiecare intr-o punga diverse obiecte din natura (iarba,frunze, flori, pietre etc) si sa faca apoi un colaj sau un proiect comun despre plimbarea lor in natura

-o vinatoare de comori (ca orientare turistica)

…zic si eu.

Oana Mosu

 Propunerea noastra ar fi urmatoarea: o iesire undeva in natura, ex: Comandau( intre noi fie vorba, este gen Poiana Brasov dar la un nivel mult mai curat si mai putin aglomerat) unde am putea interactiona atat noi ca si parinti cat si ei copiii, si unde am putea organiza tot felul de concursuri si intreceri care, cu certitudine, tuturor ne-ar pica extrem de bine.

Ar fi vorba de cateva zile, este drept cu oarece efort financiar, dar care cu certitudine ar fi benefice pentru fiecare in parte.

Consider ca un miniconcediu,atat pentru copii, cat si pentru noi ar fi binevenit, si garantez ca seara, dupa un foc de tabara si o minidiscoteca ar fi toata lumea satisfacuta si multumita.

 Costel si Mihaela Raboj

 Cred ca aveti mult mai multe idei decat noi in legatura cu acest program. Ma gandeam si eu la o vizita la un muzeu, o drumetie pe undeva, nu departe totusi ca sunt greu de supravegheat, atelier de lucru la Creativ. sau copiii sa se prezinte in fata colegilor cu cate ceva din pasiunile lor, talent, preocupari, de exemplu dans(popular, modern, balet), poezii, tablouri, instrumente muzicale, karate, diplome/premii in diverse sporturi, eventual o tombola cu premii/jucarii aduse de copii sau altceva. Citeam ceva legat de activitati caritabile/voluntariat – de exemplu o vizita la un orfelinat si daca e nevoie de ajutor acolo, oferit de copii, sa discute cu acei copii, sa-i ajute chiar si material cu ce poate fiecare.

 Mihaela Tanga.

 Referitor la programul „Scoala altfel” eu ma gandesc sa aplicam in cadrul clasei noastre o altfel de educatie a copilului baza prin activitati sportive si culturale extra scolare, astfel:

– Prin practicarea frecventa a unor sporturi care necesita un anumit grad de disciplina:

              a) Patinaj         b) Inot       c) Ski

– Prin vizionarea permanenta a pieselor de teatru (de papusi)  si chiar a filmelor pentru varsta lor;

– Prin actiuni de drumetie montana;

Toate aceste actiuni copil + parinte+cadru didactic facute impreuna ne ajuta sa socializam si mai mult, ne ajuta sa le aratam copiilor o altfel de educatie, adica o educatie bazata pe principii mai responsabile.

 Ciprian Rasaliu

Eu as propune, pe linga cele amintite si activitati caritabile; ca de ex. sa vizitam un orfelinat de copii (sau un azil), sa le dezvoltam si sentimentele de compasiune, intrajutorare …sa inceapa sa aprecieze ceea ce au.

Putem dezvolta aceasta tema; ev sa aleaga fiecare cite o jucarie/carte veche sau sa faca ei ceva de mina si sa le ofere copiilor necajiti etc.

Sau: la mentiunea cu obiectele reciclabile; chiar sa mergem sa le reciclam in containerele acelea speciale

Mai putem vizita o ferma de animale, o sera, ceva din domeniul agriculturii (si aici ma ofer sa aranjez eu o vizita la societatea agricola din „Vulcan” pe care o conduce tatal meu)

Un concurs de orientare turistica (si asta se poate face la Vulcan daca considerati)

Oana Mosu

Reclame

2 responses to “Propuneri pentru programul ”Scoala altfel”

  1. Putem merge la un film , intr-un park , la muzeu , cateva excursii etc tot felude activitati. :D:D:D:D:D:D

  2. Puteti descarca aici BILETUL de INTRARE GRATUIT pentru copii, in 3 aprilie, la peste 250 muzee si gradini zoologice: http://www.zibo.ro/Saptamana-familiei-saptamana-fara-TV-zibo-125

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s